פרסום בגוגל

פרסום בגוגל מעניק לבעלי עסקים, כמוכם, הזדמנות להופיע במודעות הממומנות בתוצאות החיפוש של הסופר סטאר של מנועי החיפוש בעולם – גוגל, באתרי תוכן שותפים, ברשת המדיה, בגוגל דיסקברי ובאפליקציות של גוגל, באמצעות מודל(י) תשלומים שונים חלקם אף ייחודיים ומשתלמים במיוחד כמו מודל תשלום שבו משלמים אך ורק עבור תוצאות ופעולות (PPA, Pay Per Action) שמבצעים גולשים וכמובן המודלים המוכרים כגון תשלום על קליקים (PPC, Pay Per Click), על חשיפות או על צפיות של סרטונים (PPV Pay per view).

הגיע הזמן להצמיח את העסק שלך

מודל פרסום זה כבר חולל מהפכה באופן שבו חברות ועסקים מתחברים ללקוחות פוטנציאליים, והוא כלי רב עוצמה לייצור מיידי של תנועה לאתרי אינטרנט, ליצירת לידים ולהגדלת היקף המכירות, ששוכפל ועל פיו פועלות חברות פרסום אחרות ברשת האינטרנט כמו פייסבוק, אינסטגרם, לינקדאין ועוד.

פרסום בגוגל מציע פתרון שיווקי מהיר, יעיל ולא פחות חשוב מכך – פתרון הניתן להתאמה אישית, ומי שלא משלב אותו באסטרטגיה השיווקית מפספס את ההזדמנות להחשף לקהל הנכון ברגע הנכון, ולהתחבר ללקוחות בדיוק ברגע שבו הם מחפשים את שירותים/מוצרים כמו שלכם.

פרסום בגוגל דרך רשת החיפוש VS פרסום בגוגל דרך רשת המדיה

בזירת הפרסום הממומן של גוגל יש כמה אפיקי פרסום שמפרסמים יכולים לשווק בהם, ביניהם: רשת החיפוש (The Search Network) ורשת המדיה (The Display Network). הם שונים זה מזה ולכל אחד היתרונות שלו, אך יחד עם זאת לשניהם יש גם מכנה משותף, והוא הפוטנציאל האדיר להביא לקוחות חדשים לאתרי אינטרנט ולהגדיל מכירות.

פרסום בגוגל דרך רשת החיפוש (The Search Network)

פרסום בגוגל דרך רשת החיפוש מאפשר למודעות להופיע בדף התוצאות של גוגל (ב-SERP) כאשר גולשים עורכים חיפוש כלשהו בשורת החיפוש של מנוע החיפוש של גוגל ומקלידים מילת מפתח.

תמונה מספר 1: תוצאות פרסום מסומנות לגולשים בעזרת המילה "ממומן", בניגוד לתוצאות אורגניות, שאינן ממומנות.

מודעות אלו מבוססות בעיקר על טקסטים, אם כי ניתן גם לשלב תמונות (ראו תמונה מספר 2) בתוספי הנכסים שניתן להכניס למודעות ברשת החיפוש, ומטרתן להשתלב בצורה חלקה עם תוצאות החיפוש האורגניות. סימן ההיכר של פרסום בגוגל דרך רשת החיפוש הוא המילה "ממומן", המציין שמדובר במודעות במודל תשלום PPC. כלומר אלו אינן תוצאות טבעיות המהוות תוצר של קידום אתרים אורגני.

תמונה מספר 2: לעיתים גוגל משלבת במודעות הממומנות גם תמונה ברשת החיפוש וכך זה נראה.

יתרונות פרסום בגוגל דרך רשת החיפוש:

פרסום מבוסס כוונות – פרסום דרך רשת החיפוש מביא לידי ביטוי את המהות של לכידת כוונת משתמשים (User Intent), שכן המודעות נחשפות לגולשים המחפשים באופן פעיל מילות מפתח ספציפיות ומוצגות למי שהביע רצון, כוונה או צורך ממשי. כלומר, המודעות מוצגות לגולשים בעלי נכונות גבוהה מאוד לקבל מידע או לרכוש מוצר/שירות, מה שמגדיל את הסיכוי שהם יבצעו את הפעולה הרצויה למפרסם.

חשיפה מיידית – פרסום בגוגל דרך רשת החיפוש מאפשר חשיפה מיידית כמעט, תוך שעות בודדות אפילו, ומגדיל את הנראות. לאחר הקמת הקמפיין ואישור המודעות על ידי גוגל, המודעות נחשפות לשפע של לקוחות פוטנציאליים שהקלידו את מילות המפתח שהגדרנו במערכת הפרסום גוגל אדס (Google Ads). זאת בניגוד למשל לקידום אורגני, שלוקח כמה חודשים עד שרואים תוצאות.

ביצועים מדידים – עם פרסום דרך רשת החיפוש ניתן לעקוב ולנטר מדדים כמו המרות (Conversions), שיעורי לחיצה ביחס לחשיפה (CTR, click-through rate), ניתן למדוד החזר על השקעה (ROI, Return on Investment) ועוד, וכך לנתח ולאמוד את האפקטיוביות של מסעות הפרסום בגוגל.

 אפשרויות מיקוד/טרגוט – אחד היתרונות הבולטים הטמונים בפרסום דרך רשת החיפוש הוא המיקוד המדויק שניתן להשיג, מיקוד שבא לידי ביטוי בכמה היבטים; ניתן למקד את מילות המפתח ולהבטיח שהמודעות יוצגו רק כאשר גולשים מקלידים שאילתות חיפוש הקשורות למוצרים/לשירותים שיש למפרסמים להציע. בנוסף, ניתן להגדיר שעות מדויקות במהלך היממה שבהן המודעות יוצגו ולהתאים אותן לשעות הגלישה של הקהל הפוטנציאלי. ניתן להגדיר באופן מדויק את העלות לקליק שמעוניינים להשקיע בכל מודעה וכן להגדיר במדויק את העלות הכוללת שמעוניינים להשקיע בכל קבוצת מודעות, ובכל קמפיין.

מודל תמחור בידים מגוון – מודל תמחור הבידים ברשת החיפוש הוא מגוון וניתן לבחור מבין כמה אפשרויות: או על פי יעד למקסום המרות או יעד לעלות המרה ספציפי, הגדרת עלות לקליק מקסימלית, או על פי החזר על השקעה (ROI).

 מסרים פרסונלים וממוקדים – מאחר שפרסום ברשת החיפוש הוא מבוסס מילת מפתח ניתן ליצור מודעות ממומנות ממוקדמות המותאמות באופן אופטימלי לשאילתת החיפוש של הגולשים, מה שמגדיל את הסיכוי שהגולשים יקליקו על המודעה. כך למשל, ניתן ליצור מודעה ממוקדת לגולשים שחיפשו "קניית בית", ומודעה ממוקדת עם מידע שונה המתאים לגולשים שחיפוש "בניית בית". מיקוד שכזה אינו אפשרי בפרסום בגוגל דרך רשת המדיה למשל והוא מאפשר יצירת מסרים פרסונליים יותר.

תוספת נכסים למודעות החיפוש – רשת החיפוש של גוגל מאפשרת גם הוספת נכסים (Assests), שהם למעשה עוד מרכיבי תוכן למודעה, הכוללים מידע עסקי ושיווקי שימושי. כלומר, זהו עוד נדל"ן שניתן להשתמש בו ולנצל אותו ב-SERP. בין היתר ניתן לכלול בנכסים קישורים לעמודים באתר (Sitelinks), לחצני התקשרות, פרטי העסק: טלפון, כתובת, יתרונות, מפות ועוד. נכסים אלו מאפשרים להפיק יותר ערך מהמודעות, הם מספקים דרכים נוספות להגיע למפרסמים ומגדילים את מספר הקליקים על המודעות.

פרסום בגוגל דרך רשת המדיה (The Display Network)

פרסום בגוגל דרך רשת המדיה מאפשר תצוגה של מודעות פרסום באתרים ובנכסים דיגיטליים מגוונים ברחבי הרשת, ביניהם: שלל אתרי אינטרנט, YouTube, Gmail, אפליקציות ועוד. בניגוד לפרסום בגוגל דרך רשת החיפוש שבה המודעות הן טקסט, מודעות פרסום אלו יכולות ללבוש פנים רבות ולהיות מוצגות באמצעות מודעות טקסט, סרטונים, תמונות, באנרים ומדיה עשירה.

פרסום דרך רשת המדיה מקנה חשיפה רחבה ומאפשר להציג מודעות ללקוחות במקומות שבהם נמצאים, אך הוא פחות ממוקד, וזה גם ההבדל הגדול בין פרסום ברשת החיפוש לבין פרסום ברשת המדיה של גוגל; מודעות פרסום ברשת החיפוש נחשפות לגולשים שמחפשים באופן אקטיבי מילות מפתח מסוימות ובפני גולשים שמוכנים לקבל מידע או לרכוש, בעוד שפרסום ברשת המדיה טומנת בחובה חשיפה נרחבת שהיא פחות ממוקדת ופחות מבוססת כוונות. לכן, פרסום דרך רשת המדיה יכול להיות כלי נהדר להעלאת מודעות למותג וחשיפת המותג ללקוחות פוטנציאליים חדשים.

יתרונות פרסום דרך רשת המדיה:

טווח חשיפה נרחב – פרסום דרך רשת המדיה מציע טווח חשיפה גדול עם פוטנציאל להגיע לקהל עצום. לכן כאמור ערוץ זה מהווה כלי נפלא להעלאת המודעות למותגים.

ויז'ואל אטרקטיבי – בניגוד למודעות הטקסט של רשת החיפוש, פרסום דרך רשת המדיה מאפשר ליצור מודעות שהן שלטי חוצות של עולם הדיגיטל. אפשר להשתמש באמצעים ויזואלים מושכים אוינטראקטיביים כגון: תמונות, סרטונים, אנימציה, באנרים ועוד כדי למשוך את תשומת הלב של הגולשים, בשעה שהם גולשים באתרים, משתמשים באפליקציות או צופים בסרטונים.

אפשרויות מיקוד/טרגוט – גם ברשת המדיה יש אפשרויות מיקוד מגוונות. כאן ניתן למקד את הפרסום והחשיפה לפני תחומי עניין, גיל, מיקום גיאוגרפי , פרסום מחדש (רימרקטינג) , ג'נדר, גיל וכו'.

 הזדמנויות לפרסום מחדש: Remarketing – אחד מהיתרונות הבולטים של פרסום ברשת המדיה הוא האפשרות לפרסם שוב, מחדש, למשתמשים שקיימו בעבר איזה שהיא אינטראקציה עם המותג. בפרסום ברשת המדיה ניתן למעשה "לרדוף" אחרי גולשים אשר הביעו התעניינות מסוימת במותג, באתרים שונים שהם גולשים בהם ברשת, ולהזכיר להם שהם התעניינו בעבר במוצרים/בשירותים של המותג. פרסום מחדש הוא יעיל מאחר שהגולשים כבר הראו התעניינות ממשית במותג והוא מאפשר מיקוד.

מודל תשלומים מגוון – פרסום בגוגל ברשת המדיה מציע כמה מודלי תשלום, ביניהם: תשלום פר המרה או פר קליק, ובנוסף גם ניתן לבחור במודל תשלום פר חשיפות (כל 1,000 חשיפות למשל).

ערוצי פרסום נוספים בגוגל

פרסום ב-Youtube דרך גוגל אדס.

אפיק פרסום נוסף שגוגל אדס מציעה הוא ערוץ היוטיוב שבבעלותה. אפיק זה מתאים למפרסמים שרוצים להשתמש בנכסי וידאו ולהציג אותם כמודעות ביוטיוב על מנת להעלות מודעות למותג שלהם, להשיג עוד לידים ולהגדיל מכירות.

 

 

תמונה מספר 3: קרדיט תמונה של גוגל

יתרונות פרסום ב-Youtube:

טווח חשיפה נרחב – יוטיוב מציעה טווח חשיפה נרחב מאוד ומגוון מאוד. על פי מחקר של Google/Talkshoppe למעלה מ-70% מהצופים אומרים שיוטיוב גורם להם להיות מודעים יותר למותגים חדשים. עוד עולה מהמחקר כי יש סיכוי גבוה פי 4 לצופים להשתמש ב-YouTube לעומת פלטפורמות אחרות על מנת למצוא מידע על מותג, מוצר או שירות. ישנם 2.7 מיליארד משתמשי YouTube פעילים מדי חודש ברחבי העולם, וכ-122 מיליון משתמשים ביוטיוב ביום. ילדי בריטניה מבלים לפחות כ-50 דקות ביום ביוטיוב בעוד ילדי ארצות הברית מבלים לפחות 77 דקות ביום בפלטפורמת הסרטונים.

אפשרויות מיקוד/טרגוט – ניתן לטרגט ולמקד את הקמפיין לפי גיל, ג'נדר, נתונים דמוגרפיים, מיקום, תחומי עניין, אירועי חיים, אינטרקציה קודמת עם המותג (רימרקטינג) ועוד.

מגוון שיטות פרסום – פרסום וידאו אינו מוגבל לערוץ יוטיוב בלבד. הסרטונים יכולים להופיע גם בעמודי תוצאות החיפוש של גוגל, כאחת מהתוצאות האורגניות כאשר גולשים מקלידים מילת חיפוש רלוונטית. ניתן לפרסם גם באמצע סרטונים או בתחילתם ולהעביר את הגולשים לעמוד נחיתה או לאתר האינטרנט, טקטיקה המאלצת את הגולשים לצפות לפחות בכמה שניות של הסרטון עד שיוכלו לדלג.

 סרטון הוא זכיר ומשדר מומחיות – אז נכון, השקעה בסרטון היא גדולה יותר מהשקעה במודעת טקסט, למרות שאפילו גוגל מציעה כל מיני כלים אוטומטיים וכלי בינה מלאכותית להפקת סרטונים במערכת הפרסום שלה, אך סרטוני וידאו גם משאירים רושם חזק וארוך טווח. באמצעותם ניתן להעביר מסרים חזותיים מגוונים במהירות, להסביר בקלות דברים מורכבים, סרטונים נחרטים טוב יותר בזיכרון, הם זכירים ומשדרים לצופים בהם מומחיות, אמינות וסמכותיות.

 ביצועים מדידים – פרסום בגוגל דרך יוטיוב ניתן למדידה. יש כמה דרכים למדוד את הביצוע של סרטון נתון, החל מזמן צפיה בוידאו ועד למספר הגולשים שעוברים מהסרטון לעמוד נחיתה/לעמוד אינטרנט, ואף לעקוב אחר פעולות שביצעו באתר שלנו.

תוספת נכסים למודעות הוידאו – ניתן לכלול במודעות טקסט/תמונה המוצגות באתר של יוטיוב – ומפנות לסרטונים או לאתר חיצוני, Assests כגון: קישורים לעמודים באתר (Sitelinks), לחצני התקשרות, פרטי העסק: טלפון, כתובת, יתרונות, מפות ועוד. נכסים אלו מאפשרים להפיק יותר ערך, הם מספקים דרכים נוספות להגיע למפרסמים ומגדילים את הסיכוי שהגולשים יבצעו את הפעולה הרצויה.

מבחר של סוגי מודעות – ניתן ליצור מספר סוגי מודעות במערכת הפרסום של יוטיוב:

  • מודעות סרטונים אשר ניתן לדלג עליהן – אלו הן מודעות שגולשים יכולים ללחוץ "דלג" לאחר 5 שניות. מודעות אלו נחשבות מציקות פחות והן זולות יותר.
  • מודעות אשר לא ניתן לדלג עליהן -הגולשים חייבים לצפות בכל המודעה שנמשכת עד 20 שניות ברוב המכשירים או 30 שניות בטלויזיות כדי לעבור לסרטון הבא. מודעות אלו אמנם מאלצות את הגולשים לצפות בהן במלואן אך הן נתפסות כמטרידות יותר.
  • מודעות באמפר – מודעות שאמנם לא ניתן לדלג עליהן אך אורכן הוא רק 6 שניות. כך שמצד אחד הן מבטיחות חשיפה ומן הצד השני הן אינן מטרידות מדי את הצופים.

פרסום בגוגל שופינג (Google Shopping)

פרסום בגוגל שופינג מסייע לבעלי אתר מסחר/איקומרס ברשת לקדם ולשווק את המוצרים שלהם. על מנת לייצר מודעות אלו חייבים להתחבר למערכת Google Merchant Center. ניתן לייצר קמפיינים כדי להעלות את המודעות למותג או כדי למכור יותר מוצרים. שלא כמו ברשת החיפוש, גוגל שופינג משתמשת בנתוני המוצרים הקיימים ב- Merchant Center כדי לקבוע איפה, כיצד ומתי להציג את המודעות, ולא במילות מפתח.

תמונה מספר 4: כך נראות לגולשים מודעות תמונה בגוגל שופינג

יתרונות פרסום בגוגל שופינג:

בולטות חזותית – שלא כמו מודעות ברשת החיפוש המאפשרות הצגת מודעות טקסט בלבד, מודעות פרסום בגוגל שופינג הן עשירות ומציגות גם תמונה של מוצר, גם כותרת, גם מחירים, שם החנות ועוד. כמו כן, מודעות הפרסום בגוגל שופינג מופיעות בחלק העליון של עמודי התוצאות, ב-SERP, מעל מודעות הטקסט של רשת החיפוש, מה שמקנה להם בולטות וממקם אותם במרכז שדה הראיה של הגולשים.

מגוון ערוצי פרסום – מודעות גוגל שופינג מתפרסמות ברשת המדיה, ברשת החיפוש, בג'ימייל, ביוטיוב, בגוגל תמונות, בגוגל דיסקבר ובגוגל מפות.

מתאים לשלל מטרות – ניתן למנף את גוגל שופינג להגדלת מכירות, ליצירת לידים, ליצירת תנועה לאתר, להעלאת מודעות למותג, לביקור בחנות ולקידום מכירות.

מודל תמחור בידים לבחירה – ניתן לבחור בין הגדרת ביד ידנית (ולפעול רק ברשת החיפוש) לבין יעד תמחור בידים פר ביצועים בקמפיין שופינג לפי נתוני החזר השקעה.

מגוון אפשרויות מיקוד/טרגוט – ניתן למקד מודעות פרסום בגוגל שופינג על סמך סוג המכשיר, על סמך דמוגרפיה, על בסיס מיקום, מדינה, תחומי עניין, על סמך התנהגות גולשים ועוד.

ביצועים מדידים – אפשר לקבל מידע על ביצועי קמפיינים בגוגל שופינג וללמוד על שיעורי הקלקות, שיעורי חשיפות והמרות.

פרסום בגוגל דיסקברי (Google Discovery)

Discover הוא למעשה מערכת פרסום אוטומטית של גוגל והוא מציג לגולשים מודעות בנכסים של גוגל כמו בפיד של אפליקציות גוגל במערכות ההפעלה של אפל, IOS, ובאנדרואיד, לפי מיקוד של תחומי עניין שהוגדרו וכן תוכן המותאם לדפוסים, לפעילות ולהתנהגות שלהם ברשת. ביכולתם של המשתמשים להתאים בעצמם את תחומי העניין ועל פי הגדרות אישיות אלו יותאם להם התוכן בדיסקברי, אך בנוסף חברת גוגל מתאימה את מודעות דיסקברי בעצמה, בהתאם לנטיות והיסטוריית הגלישה של הגולשים.

תמונה מספר 5: כך נראות לגולשים בניידים מודעות בגוגל דיסקברי, ניתן לראות שהמילה "ממומן" מצויינת ליד המודעה של סודה סטרים.

יתרונות פרסום בגוגל דיסקברי:

מגוון ערוצי פרסום – מודעות פרסום בגוגל דיסקבורי מבוססות על מיקוד בקהלים, ולא על בסיס מילות מפתח, וניתן לראות אותן באפליקציות גוגל, בג'ימייל, יוטיוב ובתוצאות הפיד בדיסקברי.

מיקוד וטרגוט – כאמור המיקוד של גוגל דיסקברי מבוסס על הגדרות אישיות של המשתמשים וכן על התנהגותם, תחומי העניין שלהם, סרטונים שצפו בהם, כתבות שקראו, אפליקציות שהורידו, מיקומים שחיפשו בגוגל מפות, ביקורים שערכו באתרי אינטרנט וכו'. כלי
בינה מלאכותית של גוגל מציג את המודעות לקהל היעד הרלוונטי, ללא כל צורך במחקר מקדים מצד המפרסמים.

טווח חשיפה נרחב – בגלל שקמפיין פרסום בגוגל דיסקברי מוצג במגוון ערוצים – ג'ימייל, יוטיוב, אפליקציות ועוד, טווח החשיפה שלו הוא נרחב מאוד כך שניתן להגיע לכ-3 מיליארדי גולשים.

סיכום ערוצי פרסום בגוגל

נכון להיום (כי אין לדעת מה גוגל תעשה מחר ולאן היא תתפתח…) גוגל מציעה שישה ערוצי פרסום מרכזיים:

פרסום ברשת החיפוש

פרסום דרך Search Ads מציג מודעות טקסט בלבד, לעיתים גם תמונה, בעמוד התוצאות של גוגל, בהתאם למילות מפתח שהמפרסמים מגדירים מראש.

פרסום ברשת המדיה

פרסום דרך Display Ads מציג מודעות טקסט, סרטונים או תמונות ומדיה עשירה במגוון עצום של אתרים ברחבי הרשת.

פרסום ביוטיוב

פרסום דרך Youtube מציג מודעות וידאו בהתאם למילות מפתח, תחומי עניין או סרטונים רלוונטיים במגוון ערוצים.

פרסום בגוגל שופינג

פרסום דרך Shopping Ads מאפשר לבעלי אתרי איקומרס להציג מודעות תמונה אטרקטיביות של מוצרים ברשת החיפוש, בדיסקברי, ברשת המדיה ועוד.

פרסום בגוגל דיסקברי

במגוון אתרים ואפליקציות, בהתאם לתחומי העניין, היסטורית גלישה ודפוסי ההתנהגות של הגולשים.

דברו איתנו:

איך פרסום בגוגל עובד?

פרסום בגוגל מבוסס בעצם על מכירה פומבית בין מפרסמים. כך שאם עמוד התוצאות של גוגל הוא שוק תוסס, והמפרסמים – הם מוכרים, אז במקום לצעוק הצעות לעוברים ושבים, הם מציעים הצעות מחיר ומתחרים על הופעות בנדל"ן המופיע בראש עמוד תוצאות החיפוש. כדי להגיע למקום המיוחל בראש עמוד התוצאות צריך לבנות אסטרטגיה נכונה, כזו המשלבת בין רלוונטיות ואיכות לבין הצעות מחיר אטרקטיבית.

בכל פעם שיש לחברת גוגל שטח מודעה זמין בנכסים הדיגיטליים שלה או בנכסים של שותפים שלה (בבלוגים, בעמודי תוצאות חיפוש, ביוטיוב, בג'ימייל, באתרי חדשות, באתרי שותפים וכו'), היא מבצעת מכירה פומבית ומחליטה אילו מודעות יוצגו באותו הרגע בחלל הפנוי.

אם ניקח לדוגמה פרסום מודעות ברשת החיפוש של גוגל, אז בכל פעם שגולש מקליד שאילתה בשורת החיפוש של גוגל, מערכת גוגל אדס עורכת מכרז בין המפרסמים שהגדירו מראש את מילת המפתח אותה הקליד הגולש ומחליטה אילו מודעות יופיעו בראש עמוד התוצאות, כאשר ההחלטה איזה מודעה תופיע, היכן תופיע ובאיזו תכיפות נקבעת על ידי ציון של כל מודעה, ה-AdRank, נושא עליו נרחיב בהמשך.

כאשר מפרסמים בוחרים מודל הבידים הם יכולים להתמקד במודלים שונים – תשלום פר קליק, פר חשיפות, פר המרות, פר החזר על השקעה, כאשר הבחירה תלויה בסוג הקמפיין ובמטרתו.

תשלום פר קליקים – תשלום הזמין ברשת החיפוש וברשת המדיה ולעיתים בגוגל שופינג. מתאים למפרסמים שמטרתם המרכזית היא להביא תנועה לאתרי האינטרנט או לנכסים דיגיטליים אחרים, כגון: עמודי נחיתה, בלוגים וכו'. במודל תשלום זה משלמים רק על קליקים, כלומר: על גולשים שהקליקו על מודעה/תמונה/באנר והגיעו לאתר.

תשלום פר חשיפות – תשלום הזמין ברשת המדיה וביוטיוב ומתאים למפרסמים שמעוניינים להעלות למודעות ולהגדיל את הנראות של המותג שלהם. במודל תשלום זה מערכת הפרסום של גוגל, Google Ads, מגדירה באופן אוטומטי את הצעות המחיר לקליק או לפעולה בהתאם להגדרת העלות החשיפה שהגבלנו.

עם זאת, ניתן להגדיר ברשת החיפוש יעד לנתח חשיפות, אך התשלום במקרה זה יהיה בגין הקליק ולא בגין החשיפה. כך לדוגמה, אם המפרסם בוחר נתח חשיפות של 50% בחלק העליון של עמוד התוצאות, אז מערכת גוגל אדס תגדיר את הצעות המחיר של המפרסם כדי לעזור להציג את המודעות בראש תוצאות החיפוש כ-50% מסך הפעמים האפשריות.

אם הקמפיין ממוקד רק לרשת המדיה, אפשר לבחור במודל תשלום על פי מספר הפעמים שהמודעה נחשפת – vCPM Cost per Thousand viewable impressions ובו משלמים על כל 1,000 פעמים שהמודעה נחשפת בפני גולשים. כאשר ניתן להגדיר הצעת מחיר ברמת קבוצת המודעות.

תשלום פר פעולות והמרות – תשלום הזמין ברשת המדיה בלבד. מודל תשלום זה נחשב למתקדם יותר, ובו למעשה המפרסמים מגדירים את הסכום שהם מוכנים לשלם עבור פעולה מסוימת של הגולשים (Cost per action – CPA), זו יכולה להיות המרה כמו מכירה, הורדת תוכנה, הרשמה למועדון לקוחות/לדיוור ישיר וכו'. גם כאן מערכת גוגל אדס מגדירה באופן אוטומטי את הצעות המחיר עבור המפרסמים במטרה להשיג עבורם כמה שיותר המרות בעלות שהציעו המפרסמים. מודל זה מתאים למפרסמים מתקדמים כי יש להגדיר Goals ולהתקין מעקב המרות, בין היתר.

תשלום פר צפיות – פרסום בגוגל הזמין רק עבור מודעות וידאו – סרטונים בהם ניתן לדלג על המודעה. מתאים למפרסמים שהפיקו סרטונים ורוצים להעריך את מידת המעורבות של הצופים בתוכן הסרטון, לבחון היכן הם צופים בסרטונים ולהבין מתי הם נוטשים את הצפיה בסרטונים. במודל תשלום זה המפרסמים מגדירים מחיר מקסימלי לצפיה ומשלמים על צפיות, CPV – Cost Per View. צפייה נספרת או כאשר גולשים צופים בלפחות 30 שניות ממודעת הוידאו או שהם צופים במודעה כולה אם היא קצרה מחצי דקה או כאשר יש אינטרקציה עם מודעת הסרטון. אינטראקציות יכולות להיות קליקים על קריאה לפעולה ומודעות באנרים. ניתן להגדיר הצעת מחיר ברמת קמפיין או ברמת קבוצה.

דירוג מודעות בגוגל, כך עובד AdRank (עד כמה שידוע לנו)

כמו האלגוריתם של גוגל לקביעת מיקום אורגני בעמודי התוצאות, כך גם בדירוג המודעות במערכת הפרסום של גוגל אדס – רב הנסתר על הגלוי.  גוגל אינה משתפת את הציבור הרחב בכל הפרמטרים התורמים להעלאת דירוג וחשיפת המודעות, ה-AdRank, אבל בכל זאת ידועים ליודעי דבר כמה פרמטרים שעוזרים לדירוג. AdRank זהו הציון או הערך שגוגל נותנת למודעה ועל פיו היא מחליטה היכן מודעה תמוקם בעמוד אינטרנט, ביחס למודעות של מפרסמים אחרים, מתי ובאיזו תדירות.

האלגוריתם של גוגל מנהל מכרזים בין מפרסמים, משכלל ומחליט על פי פרמטרים אסטרטגיים כמו:

הצעת מחיר – סכום הצעת המחיר המקסימלי שמציעים המפרסמים עבור קליק על מודעה.

איכות המודעה ואיכות עמוד הנחיתה – מערכת גוגל אדס בוחנת עד כמה המודעה שהמפרסמים יוצרים ועד כמה עמודי הנחיתה שימושיים וממירים.

חווית משתמשים – גוגל בוחנת גם את איכות חווית המשתמשים בעמוד הנחיתה.

רלוונטיות של המודעה ורלוונטיות של מילות מפתח – גוגל בודקת על כמה המודעה של כל מפרסם רלוונטית לשאילתת החיפוש ולדפוסי ההתנהגות של כל גולש.

הקשר בין המודעה לנכס הדיגיטלי – נבדקת גם מידת הקשר שבין מודעת הפרסום לבין הנכס הדיגיטלי שהיא מובילה אליו (עמוד נחיתה, עמוד אינטרנט, עמוד בבלוג וכו'), אם אין קשר הציון יהיה נמוך מאוד וספק אם המודעה תוצג, ולהפך, אם יש קשר סביר להניח שהמודעה תוצג תדיר.

תחרותיות – במידה ויש 2 מודעות בעלות דירוג דומה של מפרסמים שונים, גוגל נותנת חשיפה שווה, אך מחליטה עם הזמן לדרג גבוה יותר מודעה לפי העלות המוצעת לקליק ולפי הציון של המודעות המתחרות בפרמטרים השונים.

נכסי מודעה – גוגל לוקחת בחשבון גם את נכסי המידע הנוסף של המודעות (פרטי כתובת, מספרי טלפון, יתרונות, Sitelinks ועוד) בעת דירוג המודעות.

הקשר – בעת המכירה הפומבית בין מודעות גם להקשר יש חשיבות על פי גוגל. בעת דירוג מודעות היא בוחנת את המיקום הגיאוגרפי של המשתמש, סוג המכשיר שבו הוא משתמש, מועדי חיפוש, שאילתת חיפוש ועוד.

על פי שכלול של פרמטרים אלו (ואחרים) קובעת גוגל מי יזכה לככב במקומות הראשונים בעמוד התוצאות, ב-SERP, ומי יזכה לחשיפה גבוהה יותר בנכסי גוגל וברשת השותפים שלה.

רק חשוב לזכור כי המחיר שמציעים לפעולה (לקליק, להמרה, לחשיפה, לצפייה וכו') הוא רק פרמטר אחד מיני רבים והוא לבדו לא יקבע היכן תחשף המודעה ובאיזו תכיפות, וזה נכון גם אם "שופכים" עשרות אלפי שקלים על כל פעולה. מבנה גרוע של עמוד נחיתה, שגיאות כתיב, תמונה לא מפוקסלת, סרטון ירוד, העדר קשר בין המודעה לעמוד הנחיתה, בחירה לא טובה של מילות מפתח, של קהל או יצירת מודעה לא משכנעת, יחבלו באפשרות להתברג בראש תוצאות החיפוש או יפגמו בסיכוי לקבל חשיפה גבוהה, גם אם מדובר בהשקעת כמות כסף של טייקוני גז ונפט במערכת הפרסום של גוגל.

דירוג המודעות מחושב בכל פעם מחדש ומתקיים מכרז כל הזמן, מעין מכירה פומבית בלתי פוסקת, לכן, מיקום המודעה בעמוד משתנה בהתאם לתחרות, בהתאם לרלוונטיות של שאילתת החיפוש של הגולשים ובהתאם לציון האיכות, ל-AdRank של המודעה.

יתרונות פרסום בגוגל

פרסום בגוגל אדס, פלטפורמת הפרסום של גוגל, טומן בחובו שפע של יתרונות לחברות ועסקים בכל התחומים והגדלים. בעידן הדיגיטלי שבו חברות מחפשות כל העת דרכים חדשות ויעילות להגיע לקהלים חדשים, מערכת הפרסום של גוגל מתגלה כפלטפורמה רבת ערך, כמפתח להצלחה וכדרך האפקטיבית ביותר להגיע לליבם, לתודעתם אך גם לכיסם של לקוחות.

  1. טווח חשיפה שאין שני לו – גוגל היה ועודנו מנוע החיפוש הגדול והפופולרי ביותר בעולם. מנוע זה מעבד למעלה מ-3.5 מיליארדי חיפושים מדי יום המגיעים מגולשים הפרושים בכל מקום ברחבי העולם. מפרסמים המשתמשים במערכת הפרסום של גוגל נהנים מסיכוי גבוה מאוד לחשיפה גבוהה, לנראות נרחבת ומן האפשרות למנף את המאגר הגדול בעולם של לקוחות פוטנציאליים.
  2. פרסום ממוקד ורלוונטי – פרסום בגוגל אדס, ברשת החיפוש למשל, מאפשר להקצות את משאבי הפרסום ללקוחות שמחפשים באופן פעיל מילות מפתח הקשורות למוצרים ולשירותים מסוימים. פרסום בגוגל דיסקברי מבטיח פרסום וחשיפה לקהלים בעלי תחומי עניין רלוונטיים. בנוסף ניתן למקד מודעות על סמך מיקום, נתונים דמוגרפיים, גילאים ועוד. צורת פרסום זו מבטיחה חשיפה ללקוחות פוטנציאליים בעלי נכונות גבוהה יותר לקבל פרטים ולרכוש ומבטיחה יעילות מקסימלית וחסכון בהוצאות הפרסום.
  3. תוצאות מהירות – ניתן להשיק קמפיין בגוגל אדס בתוך כמה שעות (עד 48 שעות), ליהנות מחשיפה מהירה למיליוני לקוחות ומתוצאות מיידיות. ברגע שמסיימים להגדיר את המסע הפרסום והוא פעיל, המודעות מופיעות בעמודי תוצאות החיפוש, ברשת המדיה, באפליקציות, באתרי שותפים והתנועה מתחילה להגיע לנכסים הדיגיטלים של המפרסמים. זאת, בניגוד לקידום אורגני למשל שלוקח כמה חודשים עד שמתברגים בראש התוצאות האורגניות.
  4. גמישות מקסימלית – מערכת הפרסום של גוגל מתאימה לחברות ועסקים בעלי תקציבים שונים. כך שגם בעלי תקציב נמוך יכולים לפרסם בגוגל וגם בעלי תקציבים גבוהים. במערכת של גוגל המפרסם קובע כמה הוא מוכן להשקיע בקמפיינים שלו, היכן לפרסם, למי לפרסם ובאילו שעות. ניתן לשנות תקציבים ואת האסטרטגיות על סמך ביצועים ויש גמישות שלא ניתן למצוא במדיות הפרסום המסורתיות.
  5. תוצאות מדידות – זהו אחד היתרונות הבולטים בפרסום בגוגל, היכולת לעקוב ולמדוד את התוצאות. ניתן להעריך את הביצועים של מודעות בודדות, של קמפיינים, של מילות מפתח, אפשר למדוד המרות, קליקים, החזר על השקעה, חשיפות וכך להבין מה עובד ומה לא. ניתן לנתח השפעה של מאמצי פרסום בזמן אמת ועל פי זה לבצע אופטימיזציה לקמפיינים תוך כדי תנועה, כדי לזכות בתוצאות מיטביות.
  6. חסכוניות – פרסום בגוגל אדס מאפשר תשלום על פעולות – קליקים, חשיפות, המרות וכו', מה שהופך את מערכת הפרסום לפתרון חסכוני, במיוחד עבור עסקים בעלי תקציבים מוגבלים. יתרה מכך, השליטה המלאה בתקציב תורמת לחסכון ומאפשרת להתאים את ההוצאות בכל זמן ועת, בהתאם ליכולותיהם ולאילוציהם של כל חברה, ארגון ועסק.
  7. מגוון מודעות למגוון מטרות – הפרסום בגוגל תומך במגוון עשיר של סוגי מודעות, לרבות: מודעות טקסט, מודעות תמונה וסרטוני וידאו, ולשפע של מטרות שיווקיות – ניתן ליצור מודעות פרסום להעלאת המודעות למותג בגוגל דיסקברי וברשת המדיה או להגדלת המכירות בגוגל שופינג או ברשת החיפוש.
  8. שפע אפשרויות טרגוט – מערכת הפרסום גוגל אדס מציעה מבחר גדול של אפשרויות טרגוט: אפשר לטרגט על פי מילות מפתח (ברשת החיפוש), אפשר על פי דפוסי התנהגות של הגולשים והגדרת תחומי העניין שלהם (גוגל דיסקברי) ואפשר לטרגט לפי גיל, מין ומיקום גיאוגרפי (ברשת המדיה).
  9. כדאיות והחזר גבוה על ההשקעה (ROI) – מיקוד מדויק על פי מילת מפתח, על פי קהלים ותחומי עניין, הכללת מילות מפתח שליליות, מעקב מתמיד אחר ביצועים, אופטימיזציה לקמפיינים בזמן אמת, אפשרות לביצוע ניסויים בבדיקת A/B – כל אלו ביחד הופכים את מערכת הפרסום של גוגל לכדאית מאוד ולכזו המגדילה את הסיכוי להפיק תשואה חיובית וריווחית ביחס להשקעה.

טווח חשיפה נרחב

גוגל, מנוע החיפוש הגדול והפופולרי ביותר בעולם, המעבד למעלה מ-3.5 חיפושים, מאפשר חשיפה למיליוני לקוחות פוטנציאליים בכל רגע.

פרסום ממוקד ורלוונטי

ניתן להקצות משאבי פרסום לקהל שהביע עניין קודם ומחפש באופן פעיל מוצרים ושירותים כמו שלכם.

תוצאות מהירות

ניתן להשיק קמפיין בגוגל אדס בתוך כמה שעות, ליהנות מחשיפה מהירה למיליוני לקוחות ומתוצאות מיידיות.

גמישות מקסימלית

כל מפרסם יכול לקבוע את היקף תקציב הפרסום, את מטרות הפרסום, את קהלי היעד ומאפיינים ייחודיים נוספים.

תוצאות מדידות

ניתן לעקוב ולמדוד את התוצאות והביצועים של מודעות בודדות, של קמפיינים, של מילות מפתח, של המרות, קליקים, החזר על השקעה, חשיפות ועוד.

חסכוניות

פרסום בגוגל אדס מאפשר תשלום אך ורק על פעולות (קליקים, חשיפות, המרות וכו'), מה שהופך את מערכת הפרסום לפתרון חסכוני, במיוחד עבור עסקים בעלי תקציבים מוגבלים.

מגוון מודעות למגוון מטרות

הפרסום בגוגל תומך בשלל פורמטים של מודעות (מודעות טקסט, תמונה, סרטוני) ומתאים לשפע של מטרות שיווקיות - להעלאת המודעות למותג, ליצירת מעורבות במותג או להגדלת המכירות.

כדאיות והחזר גבוה על ההשקעה (ROI)

מערכת הפרסום של גוגל מגדילה את הסיכוי להפיק תשואה חיובית וריווחית ביחס להשקעה.

שפע אפשרויות טרגוט

מערכת הפרסום גוגל אדס מציעה מבחר גדול של אפשרויות טרגוט: על פי מילות מפתח, עלפי דפוסי התנהגות של הגולשים, לפי הגדרת תחומי העניין שלהם, לפי גיל, ג'נדר, מיקום גיאוגרפי, אפשרויות רימרקטינג ועוד.

יתרון בולט בפרסום בגוגל - אפשרויות טירגוט ומיקוד

פרסום בגוגל מציע אפשרויות טרגוט ומיקוד מתוחכמות מאוד. אפשרויות אלו מאפשרות למפרסמים לחשוף את המודעות שלהם לקהל היעד בדיוק כירורגי, ליצור איטראקציה עם הקהל הספציפי שלהם ולא לזרוק סתם כסף על חשיפה לקהלים שאינם רלוונטיים, כפי שקורה פעמים רבות באמצעי התקשרות המסורתיים כמו טלוויזה ורדיו. הטרגוט ואמצעי המיקוד עוזרים לערוך אופטימיזציה לקמפיינים והם הופכים אותם ליעילים וחסכוניים.

מיקוד על פי מילות מפתח – בלב ליבו של הפרסום בגוגל עומדת האפשרות למקד את המודעות בהתאם למילות מפתח. המפרסמים עורכים מחקר מילות מפתח, מציעים הצעות על המילים הרלוונטיות ומבטיחים שהמודעת שלהם יופיעו אך ורק כאשר גולשים מחפשים את מילות המפתח הללו. שיטת מיקוד זו קולעת לכוונת משתמשים והיא מאפשרת חשיפה ללקוחות בעלי נכונות גבוה לקבל מידע/לרכוש/להשאיר פרטים וכו'. אם מדובר בעסק שהוא מאפיה למשל, אז אפשר למקד את מסע הפרסום שיחשף אך ורק לגולשים שמחפשים "לחם טרי" או "קרואסון צרפתי".

טירגוט דמוגרפי – פרסום בגוגל מאפשר מיקוד על סמך נתונים דמוגפיים כגון: מגדר, גיל, סטטוס, הכנסה. טירגוט שכזה מאפשר למפרסמים למקד את המודעות שלהם כך שיחשפו אך ורק בפני קהל בעלי נתונים דמוגרפיים מתאימים. אם למשל מוכרים מוצרי אנטי אייג'ינג, המודעות יחשפו רק בפני נשים, בנות 40 ומעלה, בעלות הכנסה בינונית-גבוהה. כך המודעות מגיעות לדמוגרפיה בעלת הסבירות הגבוהה ביותר להתעניין בפתרון טיפוח העור המוצע על ידי המפרסם.

טירגוט גיאוגרפי – הפרסום בגוגל מאפשר לעסקים מקומיים להגיע לקהל לוקאלי, ולעסקים בינלאומיים להחשף בפני הקהל העולמי. ניתן להגדיר במערכת הפרסום של גוגל מיקומים גיאוגרפיים ברמת המדינה, ברמת העיר ואפילו ברמת הרדיוס של שכונות הסמוכות לחנותו של המפרסם. כך שפיצריה שכונתית יכולה למקד את הצגת המודעות לגולשים הנמצאים ברדיוס של 6 קילומטרים מהם.

מיקוד מבוסס מכשירים ופלטפורמות – מערכת הפרסום של גוגל מאפשרת למפרסמים לפגוש את הקהל הפוטנציאלי שלהם בדיוק במקום שבו הם נמצאים, גולשים ומבלים את זמנם. ניתן למקד את הפרסום למכשירים מסוימים: למחשבים שולחניים, לטאבלטים, למובייל. אפשר למקד את המקפיינים לערוצים מסוימים: לג'ימייל, לרשת המדיה של גוגל, לפיד במובייל, ליוטיוב, תוך התאמת הפורמטים כך שיתאימו לחווית המשתמשים. כך למשל, טיולים למבוגרים יהיה כדאי למקד במחשבים שולחניים ברשת החיפוש של גוגל, אך אפליקציית משחקים חדשה לצעירים יהיה כדאי לפרסם במכשירי מובייל ובפלטפורמת ביוטיוב.

מיקוד על בסיס תחומי עניין – מערכת הפרסום בגוגל מאפשרת למפרסמים למנף את התשוקות ותחומי העניין של הגולשים, ולפרסם להם בהתאם. מפרסמים יכולים להתאים את הקמפיינים שלה לקהלים על סמך תחביבים, תחומי עניין, היסטוריית התנהגות ודפוסי גלישה ברשת. לדוגמה, סוכנות נסיעות שמעוניינת לשווק טיסות ליעדים עם הופעות קונצרטים יכולות למקד אתת המודעות שלהן לחובבי מוזיקה, למוזיקאים, לחובבי הופעות חיות ועוד, וסביר מאוד להניח שקהל זה ימצא את המודעות רלוונטיות עבורו.

שיווק מחדש: רימרקטינג – במערכת גוגל אדס ניתן לטפח אינטראקציות שבוצעו בעבר על ידי כלי רב עוצמה שנקרא: רימרקטינג או שיווק מחדש, בעברית. שיווק מחדש מאפשר להציג מודעות לגולשים שכבר הראו בעבר התעניינות או שיצרו אינטראקציה עם המותג, אך לא השלימו את הפעולה הרצויה למפרסמים (לחצו על מודעת פרסום אך לא רכשו, נטשו עגלה מלאה, הכניסו חלק מהפרטים האישיים אך לא השלימו את מילוי הטופס ועוד). רימרקטינג מאפשר להתחבר מחדש לגולשים אלו ולנסות ולהצית מחדש את הקשר. כך למשל, חנות ביגוד ואופנה שמציגה לגולש מודעות עם תמונות של פריטים שהיו בעגלה שלו, אך הגולש נשט את העגלה מבלי להשלים את הרכישה. המודעות יופיעו בפלטפורמות שהמשתמש נוהג לגלוש בהן, מה שמגדיל את הסיכוי שהרכישה תושלם.

מיקוד על פי מילות מפתח

שיטת מיקוד הקולעת לכוונת משתמשים ומאפשרת חשיפה ללקוחות שהקלידו באופן אקטיבי מילת מפתח הרלוונטית למה שיש למפרסם להציע.

טירגוט דמוגרפי

פרסום על סמך נתוני מגדר, גיל, סטטוס משפחתי, הכנסה וכו'. טירגוט המאפשר למפרסמים למקד את המודעות שלהם כך שיחשפו אך ורק בפני קהל בעלי נתונים דמוגרפיים מתאימים.

מיקוד מבוסס מכשירים ופלטפורמות

מיקוד המאפשר למפרסמים לפגוש את הקהל הפוטנציאלי שלהם בדיוק במקום שבו הוא נמצא, במכשירים שבהם הם משתמשים בו ובפלטפורמות שבהם הם נוהגים לגלוש.

מיקוד על בסיס תחומי עניין

פרסום ממוקד על סמך תחביבים, תחומי עניין, היסטוריית התנהגות ודפוסי גלישה ברשת.

טירגוט גיאוגרפי

חשיפה על סמך מיקומים גיאוגרפיים ברמת המדינה, ברמת העיר ואפילו ברמת הרדיוס של שכונות הסמוכות לעסק של המפרסם.

שיווק מחדש: רימרקטינג

הצגת מודעות לגולשים שכבר הראו בעבר התעניינות או שיצרו אינטראקציה עם המותג, אך לא השלימו את הפעולה הרצויה למפרסמים.

תהליך הקמת קמפיין פרסום בגוגל עם המומחים של וובסם

שלב ראשון, הכרות עם הלקוח. בעינינו לא ניתן להשיק קמפיין פרסום בגוגל לפני שאנו מכירים מקרוב את הלקוח, את העסק שלו, את קהל היעד שלו, את המוצרים/שירותים ואת המטרות העסקיות שלו. לכן השלב הראשון הוא היכרות עם הלקוח. בשלב זה אנו בוובסם מצמידים ללקוח מנהל פרויקט מקצועי אישי, שעורך פגישה עם הלקוח ובעיקר מקשיב. מנהל פרויקט זה ילווה את הלקוח לאורך כל הדרך ויבנה עבורו קמפיין מתאים בגוגל אדס.

שלב שני, נגדיר מטרות הקמפיין. לאחר הכרות מעמיקה עם הלקוח והעסק, כמו גם הבנת הצרכים הייחודים שלו עוברים לשלב הבא – הגדרת מטרתו של הקמפיין. שלב זה מתמקד בתוצאה שרוצים להשיג מהקמפיין – תנועה לאתר? לידים? הגדלת מכירות? קידום מכירות מקומי? העלאת מודעות למותג?

למידע לחצו: מרכז העזרה של גוגל

תמונה מספר 6: מרכז העזרה של גוגל

הגדרת מטרתו של הקמפיין היא חשובה מאחר שהיא מהווה בסיס להגדרות נוספות בקמפיין. אם המטרה היא למשל הגדלת תנועת הגולשים לאתר האינטרנט של העסק, אז נתחיל עם מחקר מילות מפתח לזיהוי שאילתות חיפוש רווחות של גולשים, ובשלבים מאוחרים יותר נבחר במודל תשלום פר קליק.

מחקר מילות מפתח
מחקר מילות מפתח מבצעים לקראת השקת קמפיין פרסום בגוגל אדס ברשת החיפוש, אבל גם לפני קידום אתרים אורגני וגם לפני קמפיין בגוגל שופינג, לקמפיין מודעות וידאו, קמפיין דיסקברי וכו'. במסגרת מחקר מילות מפתח מגלים אילו ביטויי מפתח מחפשים הגולשים כשהם מחפשים שירות/מוצר כמו של המפרסמים. בהתאם למילות המפתח שמגלים במחקר בונים מודעות פרסום. חשוב להבין כי ממחקר מילות המפתח גוזרים את ה-Buyer Intention, כך שאפשר למקד את הקמפיין שלנו למילות מפתח שמתמקדות בכוונת הגולשים לקנות ולבצע רכישה. כך למשל, ביטויי מפתח כמו "מה המחיר..", "קניה של..", "…למכירה", "מבצעי קיץ ל…" – הם ביטויים המלמדים שמי שמחפש אותם בעלי כוונה גבוהה לרכישה. בעוד ביטויי מפתח כמו "השוואת מחירים של…", "ביקורת על נעלי…" או "מתי יש מבצעי חורף…" אלו הם ביטויי חיפוש המעידים על כוונה נמוכה יותר לרכישה.

תמונה מספר 7: צילום מסך מכלי מילות המפתח של גוגל, התוצאות המוצעות לביטוי "פרסום בגוגל"

אחד הכלים היעילים ביותר לביצוע מחקר מילות מפתח הוא כלי מתכנן מילות המפתח של גוגל (ראו תמונה מספר 7). כלי זה מציג כמה נתונים מאוד חשובים על מילות מפתח.

  1. לאחר שמקלידים מילת מפתח שמעוניינים לחקור, הכלי מציע מילות מפתח נוספות רלוונטיות ו"פותח את הראש" שלנו לאפשרויות נוספות למילות מפתח שלא חשבנו עליהן בעצמנו.
  2. כלי זה מספק לנו מידע על ממוצע החיפושים החודשי של כל מילת מפתח. כלומר הוא מציג לנו כמה גולשים מחפשים כל מילה מדי חודש.
  3. עוד נתון חשוב שמקבלים דרך כלי מתכנן מילות המפתח של גוגל הוא מידת התחרותיות על כל מילת מפתח. כלומר כמה מפרסמים, כמונו, מתחרים על כל מילת מפתח. זה עוזר לנו ללמוד על הזירה העסקית שבה אנחנו פועלים וזה גם מסביר את העלות לקליק שגוגל דורשת. כך שאם יש תחרות גבוהה הסיכוי שגוגל תבקש מחיר גבוה לקליק הוא גדול יותר.
  4. נתון נוסף הוא המחיר הממוצע לקליק שגוגל דורשת בגין מילות המפתח השונות, אם רוצים להופיע בטווח הנמוך של ראש העמוד ואם רוצים להופיע בטווח הגבוה של ראש העמוד.

כאשר אנו בוובסם יוצרים קמפיין פרסום בגוגל אנחנו דואגים למקסם את הביצועים ואת הריווחיות ולמזער עד כמה שניתן את ההוצאות של הלקוח. מחד גיסא אנו מחפשים מילות מפתח רלוונטיות עם כוונות רכישה גבוהות כדי לא לבזבז את הכסף סתם כך ואף משלבים מילות מפתח שליליות, מילים שאפשר לגלות אותן עם הרצת הקמפיין. מילות מפתח שליליות אלו הן מילות מפתח שבהן אנחנו לא רוצים שהמודעות שלנו יחשפו בפני גולשים, הן לא מניבות המרות והן עלולות לגרוע כסף מהתקציב שלנו לשווא. מאידך גיסא אנו מחפשים מילות מפתח שעלות הקליקים שלהן אינן יקרות מאוד.

שלב שלישי, יצירה/אופטימיזציה לעמוד נחיתה. אחרי שערכנו מחקר מילות מפתח וגילינו מה הלקוחות הפוטנציאליים שלנו מחפשים, הגיע הזמן לדאוג לעמוד שעליו ינחתו לאחר שיקליקו על מודע פרסום בגוגל. בעמוד זה הם ימצאו את ההצעה שלנו באופן מלא. הם יראו את המוצרים/השירותים שאנחנו מציעים בתמונות ובסרטונים שבעמוד, יפגשו בקופירייטינג משכנע ומניע לפעולה, הם יוכלו לשלם עבור המוצר/השירות דרך העמוד הזה, לקבל פרטים על המוצר/השירות, לראות המלצות של לקוחות, לראות דמו או מדריך למשתמשים וכו'. יצירת עמוד נחיתה מוצלח היא הכרחית אפוא להצלחת הקמפיין כולו.

הטיפים שלנו ליצירת דף נחיתה מנצח:

  • חשוב לשלב את מילות המפתח הרלוונטיות שמצאנו בשלב במחקר מילות המפתח בעמוד הנחיתה. חשוב גם שלכל משפחת מילות מפתח יהיה עמוד נחיתה ייעודי. כי מי שמחפש נעלי נשים לא יכול לנחות על עמוד נחיתה המציג נעלי גברים או נעלי תינוקות. לכל קבוצות מודעות בעלות מכנה משותף יש אם כן לבנות עמוד נחיתה ייעודי, ובו לשלב את מילות המפתח המתאימות.
  • מומלץ לבנות עמוד נחיתה פשוט, אסטתטי, ברור, נקי וקריא. לא ליצור הסחות דעת מיותרות אלא לכוון את הגולשים למטרה – לבצע את הפעולה הרצויה לנו (לרכוש, להשאיר פרטים, להוריד תוכנה/ספר אלקטרוני וכו'). חשוב שכל אלמנט שאנחנו משלבים בעמוד הנחיתה ישרת את המטרה שלנו, אין טעם לשלב למשל סרטונים מיותרים או תמונות שאינן רלוונטיות.
  • להדגיש את ההנעה לפעולה. אין לצאת מנקודת הנחה שהגולשים יודעים מה לעשות, צריך לקחת אותם יד ביד ולהנחות אותם עם הטקסט מה עליהם לעשות. חשוב להדגיש באופן בולט מה מצופה מהם לעשות: "קנו עכשיו", "השאירו פרטים כאן" וכו'.
  • יצירת אמינות היא חשובה מאין כמוה במיוחד אם רוצים שהגולשים יהפכו לקונים או ישאירו פרטים אישיים. לכן חשוב לשלב בעמוד נחיתה פרטי יצירת קשר, מדיניות החזרים, אורך של האחריות של המוצר, מידע על החברה/על המותג/אודותינו/מי אנחנו וכו'.
  • טופס קצר וממוקד. כאשר משלבים טופס השארת פרטים או טופס רכישה, כדאי לשלב בו כמה שפחות שדות למילוי כדי לא להטריח ולהבריח את הגולשים. יש לשלב רק את השדות ההכרחיים כדי לאפשר ללקוחות לבצע רכישה מיידית ואימפולסיבית.

איך יודעים אם עמוד הנחיתה איכותי או לא? אם גולשים לוחצים על מודעות הפרסום בגוגל ומגיעים לעמוד הנחיתה אך הם נוטשים אותו מהר ולא מבצעים את הפעולה הרצויה, עמוד הנחיתה טעון שיפור, אך אם הם כן מבצעים את הפעולה הרצויה, העמוד איכותי וטוב.

שלב רביעי, נבחר סוג מסע הפרסום. לאחר שהגדרנו את מטרת הקמפיין ובנינו עמוד נחיתה ממיר, נבחר את סוג הקמפיין. את סוג הקמפיין אנו בוחרים בהתאם ליעדים השיווקיים, האסטרטגיה וכמות הכסף, הזמן והמשאבים שיש ברשות כל לקוחד. סוג הקמפיין שנבחר יקבע היכן וכיצד המודעות יופיעו ויוצגו לגולשים. אפשר לבחור בקמפיין מודעות טקסט ברשת החיפוש, אפשר להגדיר קמפיין וידאו ולהופיע ביוטיוב, אפשר לבחור בקמפיין למיקסום ביצועים ולתת למערכת הבינה המלאכותית של גוגל, ה-AI, לבחור את הערוצים בהם הפרסום יופיע וכו'.

שלב חמישי, נגדיר את התקציב. כעת זה הזמן שבו אנו מגדירים את סכום הכסף שהלקוח יקצה לכל קמפיין מדי יום, וזאת בהתאם ליכולותיו הכלכליות של כל לקוח. אנו מבררים עם כל לקוח מהו סך גובה התקציב החודשי שהוא מעוניין ויכול להקצות לפרסום בגוגל אדס ועל פי זה מתכננים את התקציב. כאשר את התקציב ניתן לשנות בכל עת.

שלב שישי, נבחר את שיטת מודל התשלום, הבידינג. עם הגדרת הצעות המחיר נגדיר גם את מודל התשלום. תשלום פר הקלקות, פר המרות, פר חשיפות פר החזר על הוצאות פרסום -ROAS. אם למשל בחרנו בפרסום בגוגל דרך רשת החיפוש נגדיר ידנית מחיר לקליק או להמרות. לסירוגין ניתן לתת לגוגל לבחור עבורנו את שיטת הבידינג באופן אוטומטי.

שלב שביעי, נוסיף נכסים. במידה שבחרנו בקמפיינים מסוג דיסקברי, רשת המדיה, מודעות וידאו או בקפיינים למיקסום הביצועים, נוסיף Assests שיסייעו לנו להפיק יותר מהקמפיין ולמקסם את הביצועים שלו. בין הנכסים הזמינים ניתן לציין: נכס Sitelink כאשר אנו רוצים לקשר לעמודים פנימיים נוספים באתר, נכס יתרונות מרכזיים כאשר אנחנו רוצים להדגיש את היתרונות הרבים והייחודים (הנחות, מבצעים וכו'), נכסי מיקום כדי להדגיש שאנחנו נמצאים בסביבתם של הגולשים, נכס תמונות כדי להדגיש פרטים ויזואליים וחזותיים, כאשר את הנכסים נתאים ליעדים השיווקיים והעסקיים של הלקוח.

שלב שמיני, ניצור קבוצות מודעות בקמפיין ונטרגט אותן לקהל היעד. בשלב זה ניצור קבוצות של מודעות בעלות מכנה משותף ונחליט לאיזה קהל נציג אותן, כלומר לאיזה קהל נטרגט אותן. אם קבוצת המודעות מתרכזת בפרסום חיתולים לתינוקות, נבחר קהל של אימהות ואבות צעירים בני 20 עד 40, למשל או לטרגט לאנשים שהקלידו מילות מפתח כגון: "חיתולים שלב 2", "חיתולים לתינוקת בת שנה", "משלוח חיתולים עד הבית". אפשר לטרגט על בסיס מילות מפתח, על בסיס מכשירים, לעשות רימרקטינג או לטרגט על בסיס מיקומים, זה תלוי בסוג הקמפיין.

א. מודעה מוצלחת הוא הבסיס להצלחת הקמפיין, טיפים לניסוח מודעה ממירה:

כדי ליהנות משיעורי הקלקה גבוהים על מודעת הפרסום חשוב לנסח מודעת פרסום אטרקטיבית. כי פעמים רבות מודעה זו היא המפגש הראשון בין הלקוח הפוטנציאלי לבין המותג. כדי לנסח מודעה מוצלחת חשוב להקפיד על הדברים הבאים:

  • לשלב את מילות המפתח הרלוונטיות שאיתרנו בשלב מחקר מילות המפתח בקבוצת המודעות. זה חשוב מאוד כי זה חלק מה-Adrank אך זה גם יוצר בולטות בעמוד התוצאות, שכן מילות המפתח שמחפשים הגולשים מקבלות הדגשה בבולד (ראו תמונה מספר 8)
תמונה מספר 8: צילום מסך מעמוד התוצאות של גוגל כאשר מחפשים את מילת המפתח "אופניים חשמליים", מילת המפתח מקבלת הגדשה בבולד באופן אוטומטי, כך שמודעות המשלבות את מילת המפתח בולטות יותר לגולשים.
  • השקיעו בכותרת של המודעה. הכותרת של המודעה היא בולטת ביחס לשורות שמתחתיה והיא מעניקה הזדמנות ללכוד את תשומת הלב של הגולש ולבלוט ביחס למתחרים. הכותרת צריכה לעודד את הגולש להקליק על המודעה עד כמה שניתן.
  • כתבו בשפה ברורה ואל תשכחו להניע לפעולה במודעה. בפרסום אין טעם לשפה גבוהה, חשוב לדבר בגובה העיניים, להיות ברורים ולהזכיר לגולשים מה צריך לעשות כדי ליהנות מההצעה שלכם.
  • צרו אמון והיו אישיים. יש תחרות רבה בין מפרסמים וחשוב לרכוש את האמון של הגולשים כמה שיותר מהר. חשוב לנסח מודעה המעבירה אמינות ומהימנות ולדאוג שהמסר יהיה פרסונלי, בגוף שני.
  • הדגישו במודעה את הייחודיות. אם הייחודיות היא המחיר האטרקטיבי פרסמו את המחיר או נסחו מודעה המודיעה על מחיר חסר תקדים. אם המוצר הוא מאוד איכותי, נסחו מודעה שמדגישה את האחריות הארוכה על המוצר או שניתן להחזיר את המוצר אם לא מרוצים.

ב. אפשרויות טרגוט:

  • טירגוט על בסיס רימרקטינג – כדי להתחיל טרגוט מבוסס שיווק מחדש יש להריץ את קמפיין הפרסום בגוגל לזמן מה, שכן מדובר בשיווק מחדש ללקוחות שהתעניינו בעבר במוצר/בשירות. בטרגוט על בסיס רימרקטינג אנו למעשה מנסים למכור לגולש שכבר יצר אינטרקאציה בעבר עם המותג שלנו, אך לא השלים רכישה. מבחינה שיווקית ה-Buyer Intention כאן גבוה מאוד, וניתן למנף את האינטראקציה הקודמת ולעודד את הגולש להשלים את הפעולה שהתחיל. מערכת הפרסום של גוגל דואגת למשל להציג ללקוחות רימרקטינג שוב את המוצר הספציפי שהם הוסיפו לסל אך נטשו את העגלה, מה שמעלה את הסיכוי שהגולש יחליט בסוף כן לרכוש.
  • מודעות דינמיות ואוטומטיות – אפשרות נוספת ונוחה מאוד למיקוד היא לתת למערכת הפרסום של גוגל לטרגט באופן אוטומטי את המודעות שלנו כך שיגיעו לקהל היעד האופטימלי והרלוונטי ביותר. שילוב מודעות דינמיות יציג את המודעות של המפרסמים גם במילות מפתח שלא חשבנו עליהן ושלא הגדרנו בעצמנו בקמפיין, ואולי פספסנו אותן. המודעות הדינמיות למעשה מאפשרות חשיפה גדולה יותר, הן חוסכות לנו בזמן והן מבוססות על הבינה המלאכותית של גוגל.

שלב תשיעי, מעקב אחר ביצועים ואופטימיזציה מתמדת לקמפיין – בשלב זה אנחנו בוובסם מגדירים KPI (Key Performance Indicator), מדדי ביצוע מרכזיים, ולאורם אנו בוחנים את ביצועי הקמפיין או הקמפיינים. בהתאם לסוג הקמפיין כמובן, נבדוק CTR (Click-through rate), כלומר: שיעור הפעמים שלחצו על מודעה ביחס לחשיפות של אותה מודעה. נבדוק שיעורי המרות, כלומר: נחלק את מספר המרות הכולל במספר הקליקים על המודעה, נבדוק את ציון האיכות (Quality Score) של המודעה, מספר המייצג את מידת הרלוונטיות של המודעות למילות המפתח בעמוד הנחיתה, נבדוק את כמות הקליקים, את מיקום המודעות ביחס למתחרים וגם את ה-ROI, קרי: את ההחזר על ההשקעה, כלומר: האם ההשקעה בקמפיין פרסום בגוגל מחזירה את עצמה או שהיא יוצרת ללקוח תזרים שלילי? אם למשל הלקוח משקיע 500 ש"ח בחודש בקמפיין פרסום בגוגל ודרכו מגיעים לקוחות שרוכשים ב-5,000 ש"ח, אז יש החזר די גבוה להשקעה של הלקוח. אך אם מגיעים ללקוח מספר מצומצם של לקוחות שסך הקניות שלהם מסתכמות ב-350 ש"ח, אז התזרים שלילי והקמפיין לא כדאי. לאחר בדיקת מדדים אלו, ננתח אותם ונערוך אופטימיזציה למודעות בקמפיין בהתאם לממצאי הניתוח.

רוצים להגדיל את התנועה לאתרכם ואת היקף המכירות באמצאות פרסום בגוגל?

צוות מומחי הפרסום הממומן בגוגל ממתין לכם בוובסם וישמח לעמוד לשירותכם!

תפריט
נגישות