מה עושים כשנתקעים מבחינת התקדמות במיקומים?

  1. ראשי
  2. קידום אורגני
  3. מה עושים כשנתקעים מבחינת התקדמות במיקומים?

מאת: נתן ליכטר

האתר שלכם עלה לאוויר, נכנס לתהליך קידום אורגני במקביל לתהליך שיווק דיגיטלי כללי, התחיל להופיע ב 10 העמודים הראשונים, התקדם ל 5, חלק מהעמודים הגיעו לעמוד הראשון, אבל בביטוי המרכזי שלו אתם תקועים כבר חצי שנה בעמוד 2 או בתחתית העמוד הראשון. אתם מרגישים שהגעתם לתקרת זכוכית? אז הגיע הזמן להפסיק ללכת ראש בקיר, או ראש בתקרת זכוכית, ולבחון את המצב של האתר שלכם מחדש על מנת לרענן את אסטרטגית ה SEO.

 

פעולות שכדאי לעשות במקרה שהאתר לא מתקדם

 

דו"ח אופטימיזציה חדש – כל מקדם אתרים שמקבל לידיו פרויקט, עושה דו"ח אופטימיזציה. חלק מגישים אותו ללקוח וחלק עושים אותו לעצמם ומעדכנים את הלקוח רק בדברים שצריך לתקן באתר. הדוח כולל מעבר על האתר לפי צ'ק ליסט על מנת לבדוק את כל התקלות שעלולות להפריע מבחינת קידום למשל:

 

  • מהירות טעינה
  • תוכן כפול
  • תקינות קישורים
  • איכות קישורים נכנסים

 

ישנן מערכות שנוצרות בהם תקלות, במיוחד מערכות מיושנות. בעיות אחרות עלולות להיווצר ע"י מי שמעדכן תוכן או מנהל את האתר. אלה אנשים שיכולים לעשות דברים מזיקים לקידום מבלי לדעת שהם פוגעים בקידום. לא אחת קרה  שקידמתי אתר, ואחד הלקוחות החליט למחוק עמודים מסוימים בלי להתייעץ איתי. גיליתי את זה רק כשהתנועה והמיקומים של האתר החלו לרדת. לכן, כדאי לבצע דו"ח אופטימיזציה מחדש לאתר ולהשוות אותו לדוח הראשוני. הרי עם השנים, גוגל מעדכנים פרמטרים חדשים למהו אתר איכותי, אלגוריתמים חדשים מתעדכנים ואם לא בוחנים את האתר מחדש, ועובדים בצורה עיוורת, לא פלא שמגיעים למצב בו נתקעים מבחינת התקדמות.

מחקר מתחרים עדכני

מחקר מתחרים הוא עוד דבר חשוב שכל מומחה קידום אתרים אורגני עושה באחד מהחודשים הראשונים לקידום. בהתאם לכך, המקדם ממליץ על אסטרטגיה נכונה. אם המחקר האחרון שבוצע לאתר נעשה לפני יותר משנתיים, או שנכנסו כמה מתחרים חדשים לתחום, כדאי לרענן את המחקר. מה בדיוק בודקים במחקר?

 

  • כמות ואיכות קישורים
  • כמות ואיכות התוכן
  • מהירות האתר
  • נפח האתר בגוגל
  • היררכיה ומבנה אתר
  • כמות מילים בגוגל
  • כמות מילים בעמוד הראשון בגוגל
  • תנועה לאתר לפי כלי צד 3

 

מחקר מתחרים יכול לגרום לכם להבין שאולי, האסטרטגיה הנוכחית שלכם כבר לא מתאימה מול המתחרים. דוגמא לשינוי שעשיתי: ביצעתי מחקר מתחרים לאחד הלקוחות שאני מתקדם. המחקר הראה של 2 מתחרים שלו יש פי 3 יותר עמודים בגוגל, המתחרים בונים יותר קישורים  כל חודש וגם מאתרים חזקים יותר. בעקבות כך הוחלט לעלות את רמת התוכן שנכתב ללקוח כמו גם את כמות התוכן. מ 2 מאמרים בחודש ל 6 ומכמות של 2 קישורים בחודש לבניה של 4 קישורים. חשוב לא להגזים עם כמות הקישורים גם אם המתחרים בונים הרבה יותר, כי כמות גדולה, כמו 10 קישורים בחודש, יכולה להעניש את האתר על בניה לא טבעית של קישורים.

שיפור חווית משתמש

 

בהרבה מאוד מקרים נושא חווית המשתמש נופל בין הכסאות, במיוחד כשכל מה שחושבים עליו הוא מיקומים והמרות. אבל בדרך לשם, אם חוויית המשתמש לא טובה, גם המיקומים וגם ההמרות לא יהיו טובות. ככל שהזמן עובר, כך גוגל מייחס חשיבות גבוהה יותר לחווית המשתמש ולכן חשוב לבדוק שהאתר שלכם עובד בהנחיות של גוגל בנוגע ל Core Web Vitels.  מעבר לכך כדאי להשתמש במפות חום באתר. כדי לבדוק איפה הגולשים נתקעים ובהתאם לכך אפשר לשנות את הדברים הבאים:

 

  • שיפור דרכי יצירת קשר לאתר –  אם הגולש מסתבר עם טופס יצירת הקשר, אם זה לוקח יותר מידיי זמן או שהוא לא משלים את הפעולה, סימן שמשהו לא תקין שם. זה יכול לבוא לידי ביטוי ביותר מידי שדות חובה בפרט או שדות בכלל. גם חיוב לקוח בהרשמה לאתר כדי לבצע רכישה –  זו פגיעה מהותית בחווית המשתמש.

 

  • שינוי מיקום של מידע חשוב –  פחות מ 30% מהגולשים שניכנסים לעמוד הבית של האתר מגיעים לאזור הפוטר. אם אם מידע חשוב נמצא שם, קחו בחשבון שרוב הגולשים לא יגיעו אליו. כך שאם ההמלצות על העסק שלכם נמצאות שם, הם לא יחשפו לרוב הגולשים. במקרה כזה כדאי להכניס המלצות לתפריט הראשי, או ליצור קישור בולט בעמוד הבית שיקח את הגולש ישירות לאזור ההמלצות.

 

  • יותר מידי קליקים בדרך להמרה – לאחרונה נתקלתי באתר שמוכר גם סדנאות וגם מוצרים. הסדנאות מופיעות בקדמת האתר באופן בולט ואילו כדי להגיע למוצרים הגולש צריך לחפש כפתור שמוביל לחנות באתר שנמצא בגלל תפריט ההמבורגר שבכלל אמור להיות בגרסת דסקטופ. משום ללחוץ על הקטגוריה הרלוונטים ולבסוף למוצר. זוהי חווית משתמש לא טובה. הדרך הנכונה היא להבליט חלק מהמוצרים כבר בעמוד הבית ולשלב קטגוריות מהחנות בתפריט הראשי של האתר

אלה רק 3 דוגמאות. ניתן למצוא עוד הרבה דברים לשפר בכל אתר.

  רענון מחקר מילים

 

הקידום שלכם מתבסס כבר 5 שנים על אותו מחקר מילים? הגיע הזמן לרענן אותו. סביר להניח שנפחי המילים השתנו, נכנסו ביטויים חדשים לקידום או שרמת התחרות על הביטויים עלתה באופן משמעותי כי נוספו עוד ועוד מתחרים. לכן גם פה, ממש לא כדאי ללכת ראש בקיר אלה לחפש מסלול בין הטיפות. לבדוק איפה המתחרים שלכם חלשים, איפה הם מה שנקרא, שמים פחות כסף, ולקדם ביטויים פחות תחרותיים כדי לתפוס איתם מיקומים טובים. העובדה שאתם לא מצליחים להתקדם עם כמה ביטויים, לא אומר שלא צריך לבדוק ביטויים חדשים, או לפנות לקהל בדרך עקיפה. הינה מקרה בוחן על שינוי שעשיתי לאחד הלקוחות שלי.

איך מאמר הופך לעמוד עם הכי הרבה כניסות לאתר

 

למרות שהביטוים המרכזיים של הלקוח נמצאים בדף הראשון, אבל לא ב 3 המקומות הראשונים, רציתי למצוא דרך להגיע בכל זאת למקום הראשון עם ביטוי שלא נמצא בתכנית הקידום, אך כזה שיביא תנועה משמעותית לאתר ולא סתם יעמוד שם כמו קישוט קיר. החלטתי לרענון את מחקר המילים של הלקוח ולבדוק איזה ביטויים משמעתיים, כאלה שלא יהיה מורכב מידי לקידום, כאלה שהמתחרים לא מקדמים, אפשר להיכנס איתם בקלות לעמוד הראשון. במילים אחרות ביטוי במינימום, מאמץ יביא מקסימום תוצאות. 

 

מכיוון שהלקוח מוכר מוצרים שנועדו לטפל במחלה כלשהי, וכל הביטויים שקשורים למחלה כבר מקודמים, אבל במקום להתמקד במכשירים והמחלה, החלטתי במהלך חודש אחד להתמקד בתסמינים של המחלה. הזמנתי מאמר על אחד התסמינים (הוא יכול להיות רלוונטי גם למחלות אחרות). המאמר לא רק שהגיע למקום הראשון, אלא גם הופיע בתצוגה עשירה בתוצאה 0 (מקום ראשון מובלט) וגם הפך להיות העמוד עם הכי הרבה כניסות אורגניות לאתר. בזמן כתיבת שורות אלה, 4 חודשים אחרי, הוא עדיין העמוד שמביא הכי הרבה כניסות לאתר. 

 

 

 

תפריט
נגישות