מה כדאי להסיר מאתרים כדי לשפר את איכותם?

  1. ראשי
  2. קידום אורגני
  3. מה כדאי להסיר מאתרים כדי לשפר את איכותם?

מאת: נתן ליכטר

בתהליך קידום אתרים, אנשי ה SEO ימליצו להוסיף דברים שונים לאתר. למשל סכמות, מאמרים, סרטונים ועוד. אלה דברים שבהחלט יכולים לתרום לטובת קידום האתר, אבל יחד עם זאת, הקידום האורגני לא תמיד כולל הוספת דברים לאתר. במקרים רבים הסרת דברים מהאתר, מבלי שנעשה דבר נוסף, יכול לשפר את איכותו בעיני גוגל וכתוצאה מכך את מיקומיו בתוצאות החיפוש. להלן כמה דברים שכדאי להסיר מהאתר שלכם, במידה והוא כולל אותם.

מאמרים דלים או כאלה שחוזרים על נושא שכבר נכתב עליו

כדאי מאוד למפות את התוכן באתר ולבדוק כל אחד מהמאמרים שלו. חשוב לברר האם יש מאמרים דלים ולא איכותיים שחוזרים על תוכן שכבר נכתב באתר. במידה וכן, כדאי להסיר אותם מהאתר או פשוט להפנות אותם ב 301 לתוכן קרוב נושאית. למה שיהיה לכם תוכן כזה באתר? הינה כמה סיבות
● התחלפו מנהלי תוכן וחלקם חזרו על אותם נושאים.
● לא היה תיאום בין אנשים שמעלים תכנים לאתר ולכן חלקם כתבו על אותו נושא.
● החלפתם כמה פעמים חברות קידום אתרים, אף אחת מהן לא טרחה לעבור, לקרוא ולמפות את התכנים שכבר מפורסמים באתר שלכם וכל חברה העלתה בקדנציה שלה מאמרים דומים.
אם אתם חושבים שאתם פוגעים באתר בכך שאתם מדללים אותו, אתם טועים. כמובן שכדאי לבדוק קודם כל באמצעות תוכנת SEMRUSH ו/או בגוגל אנליטיקס אם יש לתכנים האלה תנועה משמעותית. במידה וכן, עדיף לשכתב ולערוך אותם, לשפר את איכותם או לעבות את התוכן כך שמאמר יהפוך לאיכותי. במידה והתוכן הזה לא זוכה לכניסות כלל או למספר כניסות בודדות כל חודש, אין לכם מה לחשוב פעמיים. תיפטרו ממנו.

פורומים

השורות האלה נכתבות ב 2021, וגם אם אתם קוראים את הכתבה ב-2031, פורומים כבר יהיו משהו מיושן על גבול הפרה היסטורי. פורומים יכולים להיות יעילים בנושאים רפואיים או אחרים בהם נדרשת אנונימיות, אבל בשאר הנושאים, פורומים באתר הם בתי קברות של תוכן כי אף אחד לא משתמש בו (במקרה הטוב) או כר פורה לבוטים ומקדמי אתרים שבונים משם קישורים לנכסים שלהם (במקרה הרע). כך תטפלו בפורום הלא פעילים באתר שלכם.

במידה הוא כולל המון כניסות לנושאיו – השאירו אך ורק את הנושאים שיש אליהם מעל 100 כניסות חודשיות. את כל שאר הנושאים יש למחוק.

פורום העוסקים בנושאים יחידנים שמייצרים כניסות לאתר – העבירו את התוכן לפורמט פוסט (ערכו את התוכן כך שיהפוך למאמר או עמוד שאלות תשובות ועבו אותו במידת הצורך), מחקו את הפורום ובצעו הפניות 301 לנושאים שמחקתם או הפכו השתמשו בקוד 410. אתם בכל זאת רוצים לשמור על קשר עם הקהילה שלהם? פתחו קבוצה בפייסבוק ונהלו אותה. אתם תגלו שזו שיטה הרבה יותר יעילה.

קישורים לא טובים

קישורי ספאם באתר מזיקים – בדקו את הקישורים הפנימיים באתר שלכם. איך צורך שבמאמרים יהיו יותר מ 2-3 קישורים. אם כל משפט חמישי כולל קישור, דללו את הקישורים כך שיישארו רק הקישורים הרלוונטיים ביותר. בהרבה מקרים אפשר למצוא קישורים על מילות מפתח בסוף כל מאמר. זה ספאם טהור. עדיף לשלב את הקישורים בתוכן במידה וזה רלוונטי, במקום ברשימה בסוף המאמר. במידה וזה לא משתלב באופן טבעי, כדאי מאוד למחוק אותם. הם מספקים חווית משתמש לא טובה ולכן עלולים לפגוע בקידום האתר. מה גורם להיווצרות קישורים כאלה?
הזנה לא נכונה של קישור – קורה לפעמים, שמי שהטמיע את הקישור באתר העתיק אותו בצורה חלקית ולא שם לב.
עמודים מקושרים שנמחקו – אין שום ביטחון שקישור שבנינו ב-2010 יהיה תקין ב-2021. אנשים מוחקים עמודים וגם אתרים שלמים, או בונים אתרים חדשים מבלי לבצע הפניות 301 מהכתובות הישנות ואתם אלה שסובלים, בסופו של דבר, מקישור שבור.
קישורים כפולים מאותו עמוד – לפעמים אנשים מקשרים יותר מפעם אחת מעמוד x לעמוד y רק כי הביטוי שהם רוצים לקדם מופיע באותו עמוד כמה פעמים. אם אתם תוהים איזה קישור למחוק, אז תמחקו את הראשון שמופיע במאמר. ככל שהוא גבוה יותר בהיררכיה של העמוד כך הוא חזק יותר.

סרטונים שלא עובדים או לא איכותיים

בהרבה מאוד מקרים, לבעלי אתרים אין יכולת לצלם סרטונים בעצמם, אז הם מטמיעים סרטונים של אחרים. זה בסדר. אבל אחת לכמה חודשים מומלץ לבדוק האם הסרטונים האלה עדכניים, או שהם בכלל עדיין נמצאים ביוטיוב, אחרת יישאר לכם באתר סרטון שלא עובד. במקרה כזה כדאי להסיר את הסרטון מיד. במקרה שהסרטון לא עדכני, הוא לא יתרום לחוויית המשתמש באתר שלכם, אלא להפך.
כמו כן, אם יש לכם סרטון בעמוד הבית שמתנגן אוטומטית, גם אם הוא בלי סאונד, מומלץ להסיר אותו או למקם אותו בחלק התחתון של האתר. סרטונים שמתנגנים אוטומטית עלולים להבריח משתמשים מהאתר שלכם.

תגיות לא רלוונטיות

תגיות זה דבר חיוני אם האתר שלכם הוא פאבלישר ואתם ורוצים לקדם נושאים או שמות שלא יכולים להיות קטגוריות או תת קטגוריות. אם אתם אתר קטן עם מגזין צנוע או חנות איקומרס, תגיות ממש אינן נחוצות, במיוחד אם מדובר בתגיות בנושאים שיש עליהם קטגוריות. למשל, אם יש לכם אתר ניתוחים פלסטיים. יש לכם קטגוריה שנקראת ניתוח אף ותגית שגם היא נקראת ניתוח אף במדור מאמרים? עלול להיווצר מצב של תחרות בין 2 העמודים האלה על מיקום. אז מה עושים? אפשר לשייך את המאמרים כך שיופיעו בקטגוריה ולא יהיו תחת תגית נפרדת. אם אתם נמצאים כרגע בשלב תכנון האתר, תחשבו פעמיים אם אתם צריכים תגיות. ריבוי דפים לא רלוונטים או כאלה שמכפילים תוכן פוגעים גם בתקציב הזחילה של גוגל.

כך תמחקו תגיות בצורה בטוחה

בדיקת תנועה – ראשית, בדקו כמה תנועה אורגנית יש לתגיות האלה ישירות מגוגל. חשוב שתבדקו אך ורק עמודי נחיתה אורגנים. במקרים רבים תגלו שהתנועה היא אפסית או מאוד קטנה. במקרה ובכל זאת יש עמודים עם תנועה, השאירו אותן ומחקו את האחרות. חשוב לעשות הפניות 301 כדי שהתגיות לא יהפכו לעמודי 404.
הגדרת התגיות כעמודי 410 – כאשר עושים מחיקה גורפת לכל התגיות, ייווצרו לכם עמודי 404 אחרי המחיקה. כדי שלא תבלו שעות בביצוע הפניות 301 יש לבקש מהמתכנת יתכנת כלל//חוקיות כך שכל עמוד תגית יהפוך לעמוד 410. למה דווקא 410? מכיוון שקוד זה פשוט מסיר את העמודים האלה מגוגל. לאחר מכן אפשר למחוק בשקט את כל התגיות. אם אין לכם מתכנת שיכול לעשות חוקיות אבל יש לכם אתר וורדפרס, תוכלו להוריד תוסף בשם Ultimate 410, ובfמה קליקים להפוך את כל עמודי הפורום ל 410.
מה קורה אם לא רוצים למחוק? – במקרה שאתם לא רוצים למחוק כי התגיות מבחינתכם רלוונטיות לשימוש פנימי באתר, כדאי לפחות לחסום אותן לגוגל ועדיף ע"י No Index במקום דרך קובץ Robots.txt.

תפריט
נגישות

השאירו פרטים כדי להזניק את העסק שלכם